dimarts, 29 de maig del 2012

MANIFESTACIÓ A RIPOLLET


MANIFESTACIÓ A RIPOLLET

Davant les constants retallades que estem patint en l’Educació Pública, ha sorgit a partir d’una reunió de famílies delegades de l’escola Els Pinetons un moviment anomenat FaMílies En AcCió, amb la finalitat de promoure i difondre les diferents iniciatives per tal de reivindicar un Ensenyament Públic i de Qualitat.
Us convoquem a totes i a tots, mares, pares, avis, infants i mestres a la MANIFESTACIÓ d’aquest dijous 31 de maig a les 18 h.
Es tracta d’una acció conjunta de famílies, ensenyants i alumnes de tot el poble i de tots els nivells (llars d’infants, escoles i instituts)
Proposem sortir junts des de l’escola i anar al Mercat on ens trobarem amb la resta d’escoles i instituts i arrencarà la manifestació fins a l’Ajuntament de Ripollet en el qual es lliurarà un document unitari en defensa de l’Escola Pública al Ple de l’Ajuntament.
Es tracta d’un acte reivindicatiu i festiu en el que hauríem de participar el mÀXim nombre de famílies. Porteu xiulets, cassoles i tot el que se us acudeixi, hem de fer molt de soroll perquè ens escoltin i qui pugui que vingui de gROc perquè ens vegin.

MANIFESTACIÓ A RIPOLLET
 
PER L’ENSENYAMENT PÚBLIC I DE QUALITAT
PROU RETALLADES !!!

DIJOUS 31 DE MAIG DE 2012

SORTIDA : Des de l’ ESCOLA ELS PINETONS a les 18.00h
RECORREGUT: Concentració de tots els centres de Ripollet al Mercat i es baixa cap a l’Ajuntament.

ANEM JUNTS FINS L’AJUNTAMENT ON LLIURAREM EL MANIFEST AL PLE.

dimecres, 16 de maig del 2012

3 TORNEIG ELS PINETONS FUTBOL SALA I BASQUET

TORNEIG ELS PINETONS DE FUTBOL SALA
Data: 2 de juny de 2012
CATEGORIA HORA INICI  PARTITS


1o 08:30 PINETONS “A” ESCURSELL “B”
1o 09:05 ESCURSELL “B” ROSER “B”
1o 09:40 ROSER “B” PINETONS “A”
2o 10:15 PINETONS “B” SANT JOAN
P5 10:50 PINETONS   ROSER
2o 11:25 SANT JOAN GINESTA “A”
2o 12:00 PINETONS “B” GINESTA “A”
P5 12:30 
ROSER        GINESTA
P5 13:15 PINETONS   GINESTA

L`ENTREGA DE PREMIS ES FARA A LES 14:30 APROX, PER A TOTS ELS PARTICIPANTS


TORNEIG ELS PINETONS DE BASQUET
DATA:16 DE JUNY DE 2012
HORA INICI  PARTITS


08:45 PINETONS “B” PINETONS “A”
09:30 ESCURSELL ROSER O GASSO
10:15 PINETONS “B” ROSER O GASSO
11:00 PINETONS “A” ESCURSELL
11:45 PINETONS “B” ESCURSELL
12:30 PINETONS “A” ROSER O GASSO

L`ENTREGA DE PREMIS ES FARA A LES 13:30 APROX, PER A TOTS ELS PARTICIPANTS

dijous, 10 de maig del 2012

Resum assemblea el passat 8 de maig.Eleccions a junta

Reunits en assemblea general de famílies sòcies de l’AMPA el passat 8 de maig a les 19 hores per tal de decidir les condicions sota les quals es plantejaran les eleccions a junta de l’AMPA, es va acordar el següent:
La presentació de candidatures serà del 15 al 21 de maig i només s’hi podran presentar com a candidats els pares i/o mares que hagin pagat la quota de soci de l’AMPA abans del passat 5 de novembre de 2011.
Les eleccions es realitzaran el proper divendres 1 de juny en diverses franges horàries: a les 9h, a les 12:30h i a les 16:30h.
Aspectes relacionats amb els vots:
Podrà votar tot soci o sòcia de l’AMPA (independentment que hagi pagat la quota abans o després del 5 de novembre)
S’accepten 2 vots per família (mare/pare; pare/pare; mare/mare)
No es podrà delegar el vot en cap cas

dilluns, 7 de maig del 2012

ASSEMBLEA SOCIS DE L’AMPA

Es convoca a totes les famílies de l’AMPA de l’escola Els Pinetons a l’Assemblea General que es realitzarà el proper dimarts 8 de maig a les 19 hores per plantejar les properes eleccions a junta de l’AMPA que es duran a terme abans de final de curs.

divendres, 4 de maig del 2012

Aumento de ratios y problemas a corto plazo


Se están empezando a ver todos los recortes que el gobierno y la Generalitat están aplicando a la Educación.
El más llamativo está siendo el aumento de ratio “Alumno-profesor” que, actualmente, está en 25 niños y que podría pasar a 30 niños por clase en primaria.

Me gustaría dejar esta reflexión sobre el problema al que nos enfrentamos.
Si nos abstraemos del daño que esto va a implicar para la educación a medio y largo plazo, y nos centramos solo en el corto, tenemos a las puertas un gran problema si se aplica, a rajatabla, este aumento de ratio para el próximo curso.     

El problema es el siguiente: en Ripollet  hay unas 20 líneas de media entre los distintos colegios de primaria, que son 500 plazas, dividido entre 25, pues tenemos 20 líneas distribuidas entre los distintos colegios. Si estas 500 plazas las distribuimos entre 30,  salen 16,6 líneas, con lo cual en Ripollet tendrían que eliminar 3 líneas y dejar 17 líneas. 
Tres líneas implica eliminar, al menos, 2 coles, uno de dos líneas y otro de una línea, o bien, eliminar líneas de colegios con dos líneas.

¿¿Cómo se realizaría esto??

Existen dos posibles opciones:

1ª opción. A partir de septiembre el ratio de 30 por clase.
Esto supone que, poco a poco, los colegios elegidos para el cierre de esas tres líneas, vayan cerrando clases con el paso de los años. Esto implica que la familia que haya elegido el colegio que eliminan la línea, tendrá que ser asignado a otro. Por lo tanto se tendrán que recolocar 75 niños en otros colegios; bastante duro, sobre todo, para los primerizos que entran con bastante ilusión y que si, además, les había tocado el cole que querían, no tendrán control ninguno sobre dónde les llevan. Por no hablar de si tienen hermanos y unos van a un lado y otros a otro. 

2ª opción. Se eliminan líneas completas, es decir, desde p3 a sexto, todos a otro colegio.
Añadir el drama anterior pero por el resto de alumnos, total 9 cursos por 3 líneas, 225  por línea,  total 675 “familias-niños” a recolocar en otros colegios. Con lo que estos niños cambiarán de compañeros, de profesores, de dinámica, posible aumento del coste de transporte para llevar al niño....

¿Cómo se elegirían estos colegios?
Pues esta es “la pregunta del millón”; posibles métodos de selección:
  • Geográfica: Menos niños en una zona, podría justificar el eliminar ese colegio.
  • "Excelencia": Por peor nivel en sexto de ese colegio.
  • Inscripción: Por menor petición como primera opción en la preinscripción de ese colegio.

¿Cómo podría afectar este cambio de ratio a nuestro colegio?
De dos formas, 
  • Cierre del colegio. Todos tendríamos que buscarnos la vida en otros colegios del pueblo.
  • Aumento del Ratio en nuestro colegio. Nuestro colegio el año que viene tendrá hasta 4º, podrían asumir dos cursos más y absorber dos cursos enteros de los otros colegios con lo que tendríamos 330 alumnos nuevos en total (150 de los dos cursos absorbidos, más los 75 nuevos que tendríamos de p3, mas el aumento de ratio de los 7 cursos con 5 más por las 3 líneas, 105).

Está claro que el futuro no está escrito, pero si los recortes en educación se producen, de forma completa y este año, este escenario es totalmente factible.

Marco A. Béjar.