divendres, 21 de desembre del 2012

Declarem l'actual ministre d'Educació, Sr. Wert "PERSONA NON GRATA"

L'Escola Els Pinetons i L'Associació de Mares i Pares de l'escola Els Pinetons   declarem l'actual ministre d'Educació, Sr. Wert  "PERSONA NON GRATA"

L'Avantprojecte de llei que pretén imposar, no és només una vergonya i una infàmia, és un atac a l'escola pública, a l'educació en la seva raó de ser i al model lingüístic català.

L'inici del preàmbul de l'avantprojecte de Llei, LOMCE: "La educación es el motor que promueve la competitividad de la economía  y las cotas nivel de prosperidad de un país; su nivel educativo determina su capacidad de competir con éxito en la arena internacional y de afrontar los desafíos que se planteen en el futuro. Mejorar el nivel de los ciudadanos en el ámbito educativo supone abrirles las puertas a puestos de trabajo de alta cualificación, lo que representa una apuesta por el crecimiento económico y por conseguir ventajas competitivas en el mercado global" .
Lamentablement redueix l'educació a un mer instrument del mercat, la competitivitat i l'economia. L'educació ha passat a ser una simple mercaderia, un valor econòmic i amb ella la resta de la societat, per tant, els ciutadans passem a ser recursos humans, material productiu, només interessa el seu "talent" productiu per a la seva educació. En definitiva, passem a ser esclaus del sistema econòmic i el mercat. Igual que la societat, els mestres esdevenen una mercaderia més en aquest procés productiu en què volen convertir l'educacio.

Aquest avantprojecte fomenta la competitivitat entre els centres educatius per a l'obtenció de recursos. Per obtenir aquests recursos l'avaluació la redueixen a aspectes competitius, no educatius. Així mateix doten a les escoles amb una estructura, funcionament i objectius de tall empresarial.

Eliminen la presa de decisions democràtiques, reduint el Consell Escolar a simple òrgan consultiu, de forma que les famílies i el professorat tindrem encara menys control sobre els nostres centres.

Conté les bases per al desmantellament de l'educació pública, ja que indica que l'estat només es farà càrrec de l'educació bàsica o obligatòria i deixa la resta de fases educatives en risc de nos ser mantingudes per l'Estat, de manera que implícitament significa l'enfortiment de l'educació concertada.

Protegeix valors antidemocràtics com la separació per sexes al permetre que col.legis concertats puguin contenir un model educatiu basat en la separació per gènere. Promou la segregació i elimina la igualtat d'oportunitats, permetent portes de darrere per què els centres concertats puguin triar els seus estudiants, realitzant avaluacions externes amb caràcter selectiu i no formatiu.

Centralitza la creació del currículum augmentant la competència de l'Estat central a l'hora d'indicar que s'ha d'estudiar, de forma que separa encara més l'educació dels desitjos de les famílies i les decisions del professorat sobre cada centre.

Destrueix un model lingüístic consolidat i acceptat per gairebé el 100% de la societat catalana, imposant un altre model que vulnera les competències educatives de Catalunya i dels consensos de la nostra comunitat educativa, la qual cosa implica allunyar encara més les decisions de les famílies sobre els aspectes educatius.

Destrueix un model que no repercuteix ni danya cap llengua, al contrari, desenvolupa el bilingüisme i el multiculturalisme amb tot el que això comporta. Protegeix, enforteix i fomenta una llengua en clar desequilibri com el català, essent un dels eixos d'integració i cohesió social.

Aquest avantprojecte no és només un canvi de rumb, és un pas enrere a èpoques dictatorials o medievals.

Per tot això, considerem aquest avantprojecte inadmissible i al seu promotor la persona més perillosa per a l'educació pública d'aquest país. Demanen el seu cessament immediat com a ministre d'educació i l'eliminació d'aquest vergonyós avantprojecte de llei. Animem a la resta d'AMPA'S de Ripollet, Catalunya i Espanya, així com a totes les escoles i universitats públiques, associacions d'estudiants, Ajuntaments i resta de comunitat educativa a declarar al Sr. Wert "PERSONA NON GRATA" i exigir la seva dimissió i l'eliminació d'aquest avantprojecte de llei educativa.

Referències.

Soy pública

Opinió Victor Cuevas

Articles blog de Trujillo

Som Escola

Altres escoles 

Escola Baloo Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada